Erotska masaža postoji vekovima, još od kada je čovek otkrio zadovoljstvo senzualnog dodira. U Kama Sutri, bibliji erotskog zadovoljstva, erotska masaža je predstavljena kao savršena predigra.  Erotska masaža nije isto što i konvencionalna masaža. To je čist senzualno-stimulativni doživljaj zasnovan na tantričkim dodirima sa ciljem stimulisanja senzualnig čula. U suštini, erotska masaža ne mora nužno voditi bilo kojoj seksualnoj aktivnosti. 

Erotska masaža takođe je poznata kao Srećan završetak, i veoma je popularna na Zapadu. Hedonisti obožavanu erotsku masažu, i često je praktikuju u salonima za masažu koji pružaju takvu uslugu. 

I pored činjenice da erotska masaža kao svoj osnovni cilj nema orgazam, neopsorno je da senzualni dodiri doprinose povećanju seksualnog nagona tokom masaže. 

U suštini, kod najvećeg broja erotskih masaža terapeut je nag, za razliku od tradicionalnih terapeuta. Umesto da se telo pokriva peškirom, erotska masaža obavlja se sa klijentom u potpunosti golim, što olakšava podirivanje intimnih delova tela blagim i izazovnim pokretima ruku i tela terapeuta. Ovo prirodno doprinosi povećanju seksualnog nagona. 

U privatnoj situaciji, kada dva ljubavnika (partnera) praktikuju erotsku masažu, ne postoje blokada koje partnere mogu navesti na dublje seksulno iskustvo. U profesionalnoj situaciji, terapeut mora biti oprezan da ne pređe zakonsku i principijelnu granicu. Postoji tanka linija između senzualnosti i seksualnosti. Profesionalni terapeut zna gde se nalazi ta linija. 

Erotska masaža vodi ka iskustvu koje se ne može zameniti ni jednom drugom vrstom masaža. Njena svrha je da Vas dovede do tačke potpunog fizičkog i mentalnog opuštanja. Posle erotske masaže osećaćete se emotivno podmlađeno. Pored oslobađanja od stresa, erotska masaža stimuliše lični razvoj, tretira anksioznost, pomaže u tretmanu prevremene ejakulacije, stimuliše libido, opušta mišiće, i jača srce i druge organe.